Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar versenyzők

Csernoviczki Éva

 

A 2002-es ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmes volt. 2003-ban U23-as Európa-bajnokságot nyert. A világbajnokságon kiesett. A következő évben az Európa-bajnokságon helyezetlen volt. A junior Eb-n és a junior világbajnokságon is hetedik lett.

2005-ben kilencedik volt a világbajnokságon. Az Eb-n nem indult. A juniorok kontinens viadalán második lett. 2006-ban az U23-as Eb-n első helyen végzett. A főiskolai világbajnokságról bronzéremmel térhetett haza. A következő évben kiesett az Eb-n. A világbajnokságon hetedik volt. A tallinni vk-versenyen első lett. Az U23-as Európa-bajnokságon második volt. 2008-ban Szófiában nyert világkupa-viadalt. Az Európa-bajnokságon bronzérmes volt. Az olimpián hetedik helyen végzett. Az U23-as Eb-n nem talált legyőzőre.

A 2009-es Európa-bajnokságon második volt. Az universiadén bronzérmet szerzett. A vb-n helyezetlen volt. Abu-Dzabiban vk-versenyt nyert. 2010-ben a bécsi Eb-n második volt. A vb-n sérülés miatt nem indult. A következő évben Eb ezüst- és vb bronzérmet szerzett. A 2012-es Eb-n harmadik volt a 48 kg-os súlycsoportban.[1]

A 2012. évi nyári olimpiai játékokon bronzérmet szerzett[2], ezzel ő lett a londoni játékok első magyar, valamint a magyar cselgáncs-sport első női olimpiai érmese.

A 2013-as budapesti Európa-bajnokságon első helyen végzett.[

 

 

Ungvári Miklós

 

A Kecskeméti JC versenyzőjeként érte el első sikereit. 1999-ben ötödik volt a junior Európa-bajnokságon. 2000-ben kiesett az Eb-n. A következő évben a kontinens legjobbja lett, úgy, hogy minden mérkőzését ipponnal nyerte meg. 2003-ban győzött a Hungária kupán. Az Eb-n hetedik lett. A vb-n helyezetlen volt. 2004 márciusában győzött a rotterdami A-kategóriás versenyen, ami olimpiai indulást ért a részére. Az Eb-én kilencedik volt. Az olimpián kiesett. Az év végén rendezett főiskolai vb-n első lett, csapatban ezüstérmet szerzett.

2005-ben világkupa-versenyt nyert Budapesten és Rómában. Az Európa-bajnokságon ezüst-, a világbajnokságon bronzérmes lett. A csapat-Európa-bajnokságon második volt. 2006-ban Moszkvában nyert vk-viadalt. Az Európa-bajnokságon nem indult. A német Abensberg színeiben BEK-győztes volt. 2007-ben ötödik helyezet volt az Eb-n. Rómában újra megnyerte a VK-viadalt. A riói vb-n harmadik lett. Ezzel olimpiai kvótát szerzett. 2008-ban második volt az Európa-bajnokságon. Az olimpián nem ért el helyezést. Az ötkarikás játékok után az MTK-Erzsébetvároshoz igazolt.

2009-ben Európa-bajnokságot nyert. Hollandiában csapatbajnok lett. A rotterdami vb-n harmadik volt. A csapat-Európa-bajnokságon első helyezet volt. 2010-ben második volt az Eb-n. A világbajnokságon hetedik lett.A következő évben Európa-bajnok lett. A vb-n helyezetlen volt. Az év végén a tatabányai Ippon SE-be igazolt. 2012-ben ötödik lett az Eb-n.

A 2012-es londoni olimpián az első két mérkőzését ipponnal nyerte, összesen 36 másodpercet töltött a tatamin.[1] Ezt követően a szlovén Rok Drakšič legyőzésével bejutott a nyolc közé.[2] Az érmes helyekért zajló küzdelemben Ungvári előbb a lengyel Pawel Zagrodnikot,[3] majd a spanyol Sugoi Uriartét győzte le, amivel a döntőbe jutott.[4] A fináléban jukóval kapott ki a grúz Lasha Shavdatuasvilitől.[5]

2012 novemberében másodosztályú birkózó csapatbajnok lett a Ceglédi Vasutas SE színeiben.[6] 2012 decemberében a Magyar Judo Szövetség elnökségi tagja lett.[7]

Karakas Hedvig

 

 

2005-ben a Wadokai JC versenyzőjeként ifjúsági Eb-n aranyérmes volt. A junior Eb-n és a csapat-Eb-n bronzérmet szerzett. Az U23-as Európa-bajnokságon nem szerzett helyezést. A következő évben ismét ifjúsági Európa-bajnok lett. A 2007-es és a 2008-as junior Európa-bajnokságokon második volt. A 2008-as junior vb-n kiesett. 2008-ban már a Miskolci VSC színeiben versenyzett.

2009-ben a világ- és az Európa-bajnokságon is harmadik lett. A junior vb-n és az Eb-n egyaránt első helyen végzett. Az U23-as kontinensbajnokságon hetedik volt. A csapat Európa-bajnokságon harmadik volt. Prágában vk-versenyen győzött. A következő évben harmadik volt az Eb-n. A vb-n hetedik helyezett lett. Tallinnban és Birminghamben vk-versenyt nyert. 2011-ben kiesett az Eb-n és a vb-n is. Almatiban vk-versenyt nyert. A 2012-es Eb-n hetedik lett.

A 2012-es olimpiára kvótát szerzett. A selejtezőben a spanyol Concepción Bellorín ellen, a mérkőzés vége előtt 12 másodperccel szerzett ipponal győzött.[1] A nyolcaddöntőben, a brazil Rafaele Silva szabálytalan akciót próbált végrehajtani Karakason, amiért a dél-amerikait leléptették.[2] A nyolc között a román Corina Căprioriu ellen bírói döntéssel kikapott.[3] A visszamérkőzésen az orosz Irina Zablugyinát a hosszabbításban verte meg.[4] A sportolónő a francia Automne Pavia elleni bronzmérkőzését elvesztette, így végül az ötödik helyen végzett.[5]

A 2013-as budapesti Európa-bajnokságon ötödik helyezést ért el.[6]

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Elérhetőség

Baczoni Sára

Szigethalom Akácfa u. 8/a

+36204771769

baczoni.sara@freemail.hu

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< December / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 51373
Hónap: 410
Nap: 36